چه هاردی بخریم؟

در این مقاله سعی ما این است راهنمای جامع ای در رابطه خرید هارد ارائه دهیم و در ادامه تفاوت هارد های اکسترنال و اینترنال را ارائه دهیم. هارد دیسک به علت اینکه محل ذخیره اطلاعات می باشد می توان به جرات ، اصلی ترین قطعه لپ تاپ یا کامپیوتر نام برد .

انواع هارد از نظر داخلی و خارجی

هارد اینترنال (Internal HDD) انواع هارد اینترنال ۳.۵ اینچ ۲.۵ اینچ هارد های اینترنال که بیشتر در ۲ ابعاد ۲.۵ اینچ و ۳.۵ اینچ در بازار موجود می باشد ، همانطور که از اسم آن پیداست هارد اینترنال یا داخلی که کاربرد اصلی آن درون کامپیوتر یا لپ تاپ می باشد که تقریبا تمام داده ها مانند سیستم فایل سیستم عامل انواع برنامه های نصبی و … روی آن قرار داده می شود و می توان گفت در عموم کامپیوتر اولین دیتا که روی هارد های اینترنال نوشته می شود اصولا” سیستم عامل می باشد و هر داده یا اطلاعاتی که روی این هارد ها ریخته می شود تا زمان حذف توسط کاربر در محل ذخیره خود قرارمی گیرد.

هارد اکسترنال (External HDD)


هارد های اکسترنال همانطور که از اسمشان پیدا است هارد های خارجی می باشد که بر خلاف هارد های اینترنال که از دو کابل Sata  و Power بهره می گیرند تنها از طریق یک کابل USB با کامپیوتر یا لپ تاپ Connect شده است. پس عموما” اکثر هارد های اکسترنال ۲.۵ اینچ ، کانال ارتباطی آن ها از طریق یک کابل USBمی باشد اما هارد های اکسترنال ۳.۵ اینچ علاوه بر یک کابل USB از یک کابل Power مجزای دیگر نیز بهره می گیرند. تفاوت هارد های ۲.۵ اینچ و ۳.۵ اینچ اصلی ترین تفاوت هارد های ۲.۵ اینچ و ۳.۵ اینچ در تفاوت به هارد های بزرگ تر یا PC که فاصله شعاع اسپیدل موتور یا آخرین نقطه Plater ، ۳.۵ است را هارد های PC یا ۳.۵ اینچ گفته می شود. به هارد های کوچک تر که فاصله شعاع اسپیدل موتور آن ها ۲.۵ اینچ می باشد در اصطلاح هارد های ۲.۵ اینچ یا لپ تاپی گفته می شود.

تفاوت هارد اینترنال و اکسترنال

اولین و عمده ترین تفاوت هارد های اکسترنال یا اینترنال در محل ذخیره اطلاعات می باشد به عنوان مثال اگر هارد داخلی لپ تاپ شما مشکل دارد شما نمی توانید با هارد اکسترنال جایگزین کنید پس اولین و متفاوت ترین تفاوت در محل استفاده آن می باشد. پس اگر هارد داخلی PC یا کامپیوتر خانگی مشکل دارد از هارد های اینترنال  3.5 اینچ و اگر هارد های داخلی لپ تاپ مشکل دارد برای جایگزین آن از هارد ۲.۵ اینچ اینترنال برای جایگزین استفاده خواهیم کرد . دومین تفاوت عمده برای استفاده این دو مدل هارد این است که هارد های اکسترنال بیشتر مناسب Back UP یا جا به جایی اطلاعات بین دو کامپیوتر یا لپ تاپ می باشد.پس هنگام جا به جایی اطلاعات شما اصولا” نمی توانید از هارد های اینترنال برای جا به جایی اطلاعات بهره بگیرید. سومین تفاوت هارد های اکسترنال و اینترنال در Transefer اطلاعات یا همان جا به جایی اطلاعات می باشد هارد های اینترنال به علت بهره گیری از دو کابل مجزای Sata و Power به طبع سرعت آن ها در بعضی از برند ها به بیش از ۲ تا۳ برابر اکسترنال آن ها می رسد. اما هارد های اکسترنال اصولا” بر خلاف تصور عامیانه ، آن ها که سرعت آن را بیشتر از هارد های اینترنال می دانند سرعت کمتری داشته و برای جا به جایی اطلاعات کاربرد بیشتری دارند.اما در اغلب هارد های اکسترنال به جز هارد های Western Digital که برد های آن ها از یک برد یکپارچه USB تشکیل شده است اغلب هارد های اکسترنال بعد از باز کردن باکس این هارد ها ، با همان هارد اینترنال مواجه خواهید شد که به کمک یک رابط تبدیل به اکسترنال تبدیل شده است.  

چه هاردی بخریم HDD یا SSD


در بالا تفاوت هارد های اکسترنال یا اینترنال را توضیح دادیم اما تفاوت های بین هارد های HDD یا SSD نیز متفاوت است که سعی می کنیم عمده تفاوت های آن ها را نیز توضیح دهیم. اولین و متمایز ترین تفاوت آن ها بحث سرعت انتقال اطلاعات بوده که در بعضی از موارد هارد های SSD تا چهار برابر سرعت بیشتری نسبت به هارد های HDD داشته و هنگام انتخاب سرعت هارد های SSD بهترین انتخاب می باشد مثلا ” هنگام نصب ویندوز بهترین انتخاب هارد های SSD بوده که برای لود شدن ویندوز و برنامه های کامپیوتری سرعت بیشتری نیز دارد. دومین تفاوت هارد های SSD و HDD در قیمت آن ها بوده است به طور مثال در حال حاضر قیمت یک هارد SSD یک ترا بایت بر اساس مدل آن ۲ تا ۳ برابر هارد HDD بوده است و هنگام حجیم بودن اطلاعات انتخاب هارد های HDD مقرون به صرفه تر بوده و انتخاب بهتری است.پس مهم ترین تفاوت هارد های HDD و SSD سرعت و قیمت آن ها بوده است که بر اساس حجم اطلاعات و فضای مورد نظر و مکان استفاده یکی از دو نمونه هارد های فوق را استفاده خواهیم کرد. در مقاله بالا سعی بر ارائه مطالبی مفید در رابطه با تفاوت هارد های اکسترنال و اینترنال بوده مطرح کنیم اما در بعضی از موارد بعضی از عزیزان پس از انتخاب هارد اکسترنال یا اینترنال برند هارد نیز مهم می باشد و به طور مثال هنگام خرید هارد اینترنال بین مدل Seagat یا Western Digital تردید داشته و در بعضی از موارد نیز به عنوان مثال بعد از انتخاب برند Western Digital بین رنگ بندی آن تردید داشته و تفاوت رنگ های آن ها را نمی دانید پس برای اطلاعات ببشتر در ادامه همراه ما باشید.

رنگ بندی هارد وسترن دیجیتال


در بخش قبلی مقاله در مورد خرید هارد اینترنال یا اکسترنال مفصلا صحبت کردیم و تفاوت ها و شباهت های دو هارد را ذکر نمودیم. اما هنگامی که شما تصمیم خود را برای هارد اینترنال و اکسترنال گرفتین حال سوال عمده خرید ، چه برند هاردی می باشد ؟ حال پس از انتخاب برند مثلا” وسترن دیجتال به علت تنوع زیاد و رنگ بندی های متنوع چه رنگی به درد کامپیوتر ما خواهد خورد؟برای دوربین مداربسته کدام هارد مناسب است؟ به علت تنوع زیاد و رنگ بندی های متنوع چه رنگی به درد کامپیوتر ما خواهد خورد؟ در این مقاله سعی ما بر ارائه یک مقاله مفید در رابطه با انواع رنگ بندی هارد وسترن ، تفاوت ها و تمایزات آن می باشد. دلیل استفاده از رنگ های متنوع و مختلف

  • ۱- تبلیغات
  • ۲- مکان و نوع استفاده

تبلیغات

شاید یکی از دو دلیل عمده استفاده از رنگ بندی هارد وسترن تبلیغات آن می باشد. یکی از مهم ترین فاکتور های خرید رنگ های شاد می باشد ، استفاده از رنگ های شاد باعث ایجاد تنوع بیشتر برای مشتری خواهد شد.هر چه محصولات شما رنگی تر باشد سایت معرفی آن محصول هم زیباتر به نظر خواهذ آمد. پس یکی از دلایل عمده رنگ بندی در انواع هارد Western Digital تبلیغات و فروش بیشتر محصول بوده و استفاده از یک رنگ یا یک مدل در بعضی از مواقع باعث به وجود آمدن سادگی و ابتدایی بودن یک محصول در ابتدا  خواهد شد.اما در واقعیت خط تولید تمام این هارد ها یکی بوده و فقط در بسته بندی تنها لیبل با رنگ های مختلفی استفاده خواهد شد.

نوع و مکان استفاده

دومین دلیل استفاده از رنگ بندی های مختلف هارد وسترن دیجیتال نوع و مکان استفاده از هارد بوده پس اگر وظیفه هر رنگ را بدانید در هنگام خرید تصمیم بهتری برای انتخاب هارد خواهید گرفت.

رنگ سبز هارد وسترن دیجیتال


رنگ سبز در دنیا به دلیل مشابهت با رنگ طبیعت به عنوان تکنولوژی سبز گفته می شود و در اصل استفاده از هارد سبز رنگ در اغلب تکنولوژی ها نماد ذخیره انرژی گفته می شود و پس در اصل کم مصرف ترین هارد برای استفاده ، همان هارد سبز یا Green بوده که در زمان عدم استفاده در اصطلاح Standby شده و اسپیدل موتور را خاموش موقت و هد را در محل Ramp خود قرار می دهد و هنگام دست زدن به هارد Green در صورت عدم استفاده هارد مانند یک هارد خاموش می باشد. این حالت Standby یا در بعضی از مواقع چرخش کند ترباعث افزایش طول عمر هارد ، مصرف کمتر و ایجاد گرما و سرو صدای کمتر شده است پس به طبع هارد سبز رنگ برای هارد دوم یا Back UP مناسب تر بوده و در هنگامی که سرعت برای شما مهم بوده به عنوان مثال برای نصب OS یا سیستم عامل مناسب نمی باشد.

رنگ مشکی هارد وسترن دیجیتال


رنگ مشکی نماد لوکس لاکچری و کلاس بالا می باشد ، هارد های لوکسی که بیشتر برای انجام کار های محاسباتی بالا و کنسول های بازی مناسب بوده و دستیابی بهتر به اطلاعات ، لرزش و گرمای کمتر از مزیت های بالقوه هارد مشکی یا همان Black وسترن دیجیتال می باشد.در بیشتر سایت های خارجی از مشابهت های یکسان هارد های مشکی و آبی عنوان شده است اما همیشه شرکت وسترن این امر را رد کرده و از تفاوت های بارز آن با آبی ، از دقت بالاتر مشکی نسبت به آبی و سرعت آبی نسبت به مشکی عنوان شده است پس هنگامی که سرعت ملاک ما بوده از رنگ آبی وسترن دیجیتال و برای کار های دقت بالا نیز هارد های مشکی از آبی اهمیت بیشتری دارند.

هارد آبی شرکت وسترن دیجیتال


هارد های آبی هارد های اورجینال شرکت وسترن دیجیتال بوده و در ابتدا شرکت وسترن با رنگ آبی پا به عرضه تولید هارد گذاشته است اما خود شرکت وسترن دیجیتال از سرعت بیشتر نسبت در سبز و تولید گرما و سر و صدا بیشتر نسبت به Green بوده مناسب برای نصب OS یا لپ تاپ بود و تجمع اطلاعات در مناطق Plater باعث دسترسی سریعتر به اطلاعات در هنگام احضار اطلاعات می باشد.

رنگ قرمز هارد وسترن دیجیتال


رنگ قرمز همیشه نماد دمای بالا می باشد نماد آتش ، گرما و … بوده است. استفاده از رنگ قرمز در هارد وسترن دیجیتال توانایی هارد Red نسبت به بقیه مدل ها در دمای بالا تر می باشد. اضافه شدن رنگ قرمز در سال ۲۰۱۲ بود که با افزایش روز افزون استفاده از دستگاه های Nas که برای Back UP از سیستم های Raid بوده به بازار تکنولوژی عرضه شد و رنگ قرمز در دو مدل پرو و معمولی طراحی شده که تفاوت عمده آن ها در دور چرخش اسپیدل موتور بوده که پرو ۷۲۰۰ دور و معمولی آن تا حداکثر ۵۴۰۰ دور می چرخد.

هارد بنفش وسترن دیجیتال


رنگ بنفش نیز بعد از رنگ قرمز به بازار کامپیوتر عرضه شد شاید یکی از عملکرد های هارد های وسترن در بحث ذخیره اطلاعات به صورت روزانه و یکپارچه بوده است. تمام هارد های بالا در سرعت و دقت و مقرون به صرفه بودن با هم در تقابل بوده و نقطه ضعف یکی بر اساس استفاده نقطه قوت دیگری بوده است .اما با فزایش روز افزون استفاده از دستگاه های DVR و NVR برای نسبت لحظه ای اتفاقات محیط کار و منزل نیاز در این حوزه بیش از بیش احساس شد.پس شرکت هارد وسترن دیجیتال از هارد بنفش خود که به هارد Purple نیز معروف است رو نمایی کرده و قدرت این نمونه از هارد در توانایی ذخیره اطلاعات یا همان Write زیاد در فواصل زمانی کم می باشد. به عنوان مثال یک دستگاه DVR ممکن است فضای داخلی هارد خود را ظرف یک هفته کامل پر کند و به عنوان مثال در یک ماه ۴ بار این هارد اطلاعات جدید ریخته و سپس کاملا” پاک شده است.سپس مناسب ترین مکان و زمان برای استفاده از هارد بنفش استفاده از دستگاه های ذخیره سازی که یکپارچه در حال رکورد وقایع می باشند.

رنگ طلایی هارد وسترن دیجیتال


رنگ طلایی آخرین تکنولوژی در تولید هارد بوده که توانایی آن :

  • تحمل گرمای بالاتر
  • لرزش کمتر
  • عمر بیشتر
  • دقت بالا

این هارد مناسب برای دیتا سنتر یا همان مراکز داده طراحی شده است و استفاده از دو پردازنده مجزا از توانایی های بالقوه این نمونه هارد می باشد که این زیاد مناسب استفاده خانگی و شرکتی نبوده و بیشتر برای دیتا سنتر های مختلف کاربرد دارد. هارد های طلایی نسبت به نمونه های مشابه از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشند. در بالا تلاش کردیم انواع مدل ها و رنگ های هارد های وسترن دیجیتال را بررسی کنیم اما بهرحال اگر قصد خرید هارد وسترن دیجیتال را داشتین بهترین انتخاب شما هارد های رنگ مشکی ، آبی یا رنگ سبز بوده و بقیه مناسب موارد خاص بوده و چندان مناسب استفاده های روزمره و کامپیوتر های خانگی نیست. اما متخصص کانون بازیابی اطلاعات با اشراف کامل به تکنولوژی داخلی تمام هارد های فوق در هنگام خرابی بهترین تصمیم را برای ریکوری و تعمیر هارد های شما گرفته و اگر به هر دلیلی هارد های شما به مشکل خورد و اطلاعات آن ها مهم بود به هیچ عنوان نگران نبوده و کانون بازیابی اطلاعات برای هر رنگ و هر برند هارد از متخصصین خاص خود در این زمینه بهره میگیرد.  

۵/۵ - (۱ امتیاز)